Categories
Uncategorized

Palma Rock 2021

Torna el Concurs Pop Rock, que enguany es consolida amb la seva segona edició després de la recuperació del mític certamen per part de l’Ajuntament de Palma l’any passat. Així, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, acompanyats de l’assessor musical del Concurs, Juan Antonio Forés (Pinxo), de la guanyadora del Concurs de l’any passat, Sofia, i de l’il·lustrador del cartell d’enguany, Tatum, han presentat les novetats del Concurs d’enguany, que comença la primera fase amb l’obertura de les inscripcions.

D’aquesta manera, el termini d’inscripcions s’iniciarà el dilluns 21 de juny i restarà obert fins al 31 de juliol. Podrà presentar-s’hi qualsevol grup independentment del seu estil musical, sempre que els seus components siguin majors de 18 anys i almenys un d’ells tengui residència a les Illes Balears. Tal com es feu l’any anterior, el Concurs estarà estructurat en 4 fases diferents, conformades en període d’inscripció, preselecció, semifinals i final, i que es duran a terme entre els mesos de juny a octubre. Cal destacar l’actuació a la final de la guanyadora del Pop Rock 2020, Sofia, a més d’un grup convidat sorpresa que es desvelarà abans de la celebració de la final, dia 3 d’octubre.

Segons el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera: “després de l’èxit de l’edició de l’any passat, consolidam el certamen musical de referència de la nostra ciutat com una plataforma de difusió de la creació musical de les Illes Balears”. En aquest sentit, ha destacat que la guanyadora del Pop Rock 2020, Sofia, “és un exemple clar que els objectius del Concurs s’han complert: des que va guanyar l’any passat ha tingut entrevistes a diversos mitjans de renom, actuacions arreu de l’Estat i enregistrat diversos videoclips, a més de tenir l’impuls del reconegut segell Humo Internacional”. “Una vegada més demostram el ferm compromís de la Regidoria de Cultura amb l’impuls de la música a la nostra ciutat”, ha conclòs Noguera.

Per la seva banda, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha afegit que “la finalitat del Concurs és prendre el pols a l’escena musical de les Illes, descobrir noves propostes i promocionar les noves creacions i inquietuds artístiques. Se cerca donar a conèixer artistes i grups emergents, nous projectes i plantejaments artístics alternatius, promocionant la música que es fa a la nostra comunitat i fomentant la formació de nous públics”. A més, Contreras ha destacat “la participació del sector per segon any consecutiu en l’elaboració de les bases, recollint noves millores i aportacions de músics, promotors musicals i alguns dels grups que participaren en l’edició del 2020”.

L’assessor musical del Concurs, Juan Antonio Forés (Pinxo), ha anunciat alguns canvis en les bases fruit d’aquestes aportacions fetes pel sector, com puguin ser “l’obertura del Concurs a tota mena de formats i estils sense encasellar-los en categories específiques, agrupant-los en slots de nombre semblant de grups/artistes i amb estils o formats al més afins possible, per a facilitar l’organització de les diferents actuacions, el seu públic i votació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *